Socializarea online

Socializarea online ne ocupă multora cea mai mare parte a timpului, asta ca să nu mai amintesc de faptul că uneori joacă un rol mai important decât socializarea clasică la o cafea, la un suc, bere, film sau ce se mai arată.

Modul în care comunicăm și implicit socializăm online a evoluat, cel puțin formal, destul de spectaculos, în ultimii 5-10-15 ani plecând de la simplele rețele de mailuri, la mIRC, chat-rooms până la elaboratele forumuri sau la retelele sociale de astăzi care au devenit o modă pentru unii și mai ales un mediu de afaceri pentru alții.

Facebook propune o epocă a socializării online superficiale, mai mult sau mai puțin interesate, cu discutii banale, de fapt mai mult cu poze și videoclipuri. Un alt aspect important ar fi acela că încet încet membrii retelei de socializare s-au transformat potențiali clienți ai rețelei de firme care plătesc Facebook pentru publicitate. Latura aceasta e exploatată în premieră la un asemenea nivel, astfel încât dimensiunea de socializare pare să fii fost trecută în plan secund.

Pe facebook poți afla totul despre cineva în aproximativ două minute. Iar despre discuții… sunt un șir interminabil de comentarii pe care toată lumea le poate șterge și modifica oricând, și care de la un punct încolo devin oricum aproape imposibil de urmărit.

Socializarea are pe forum o aură de mister, e o provocare să cunoști un om. Primele indicii le ai plecând de la nick, de la avatar sau de la eventuala semnătură. Vezi apoi pe ce teme discută, cum își construiește argumentația, cât de corect scrie și gândește. În etapa a doua, ajungi să schimbi cu el mesaje private și să schimbați id-uri de messenger.

Va invitam sa redescoperiti frumusetea socializari intr-o atmosfera prietenoasa pe una dintre cele mai frumoase comunitati din mediu online Socializare Online.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s